Cibule Karmen v Balení 500 semen Zobrazit větší

Cibule Karmen v Balení 500 semen

Z88

Nový produkt

Cibule Karmen v Balení 500 semen

Více informací

26 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Cibule Karmen (Allium cepa) je poloraná odrůda, vyznačující se výnosem a intenzitou vybarvenosti na světové úrovni, je vhodná jak pro přímé jarní výsevy, tak pro pěstování ze sazečky. Cibule Alice je salátová odrůda určená především pro konzumaci v syrovém stavu. Při tepelné úpravě dochází k nežádoucí změně barvy. Cibule jsou velmi zdravé, řazené mezi antioxidanty, obsahují hodně vápníku, fosforu a vitamínu C. Přispívají k vylučování vody z organismu, k normální činnosti cévní soustavy, udržují správnou hladinu glukózy a lipidů v krvi, ničí škodlivé mikroby.

Sklízíme v červenci až srpnu, je výborně skladovatelná.

 

Plod

Plody mají ploše kulovitý tvar karmínově červené až fialové barvy, dužina je velmi jemná, bílá, pevná, s karmínově červeným probarvením mezi jednotlivými suknicemi, výborné pikantní chuti. Hmotnost je v průměru 109g. Doba zrání je cca 126 dní.

 

Nároky

Rostlina preferuje stanoviště na plném slunci a středně těžké hlinitopísčité půdy. Závlaha vhodná pouze do poloviny července.

 

Výsev a klíčení

Výsev provádíme v březnu až dubnu nahusto do řádků 1 - 2 cm hluboko. Vzdálenost řádků cca 25 – 30 cm. Jednotíme podle potřeby na cca 10 až 15 cm od sebe.