Cibule Všetana v Balení 500 semen Zobrazit větší

Cibule Všetana v Balení 500 semen

Z93

Nový produkt

Cibule Všetana v Balení 500 semen

Více informací

26 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Cibule Všetana (Allium cepa) je tradiční osvědčená poloraná odrůda, vhodná jak pro přímé jarní výsevy, tak pro pěstování ze sazečky. Všetana je dobře odolná k mechanickému poškození, ale vyžaduje rychlou sklizeň. Má tenký, dobře se zatahující krček. Cibule jsou velmi zdravé, řazené mezi antioxidanty, obsahují hodně vápníku, fosforu a vitamínu C. Přispívají k vylučování vody z organismu, k normální činnosti cévní soustavy, udržují správnou hladinu glukózy a lipidů v krvi, ničí škodlivé mikroby. Lze je použít jak k přímému konzumu, do čerstvých zeleninových salátů, tak i na běžné vaření.

Tato odrůda dozrává stejnoměrně, sklízíme v červenci až srpnu, je výborně skladovatelná.

 

Plod

Plody mají vřetenovitý tvar okrově žluté barvy, dužina je pevná, bílá až nažloutlá s jemně nasládlou chutí. Hmotnost je v průměru 120g. Doba zrání je cca 130 dní.

 

Nároky

Rostlina preferuje stanoviště na plném slunci a středně těžké hlinitopísčité půdy. Závlaha vhodná pouze do poloviny července.

 

Výsev a klíčení

Výsev provádíme v březnu až dubnu nahusto do řádků 1 - 2 cm hluboko. Vzdálenost řádků cca 25 – 30 cm. Jednotíme podle potřeby na cca 10 až 15 cm od sebe.