Fazol Metro v Balení 30 semen Zobrazit větší

Fazol Metro v Balení 30 semen

Z104

Nový produkt

Fazol Metro (Vigna čínská) v Balení 30 semen

Více informací

25 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Fazol Metro (Vigna čínská) (Phaseolus vulgaris) je tyčková odrůda fazole, která je určena pro sklizeň čerstvých lusků k tepelnému zpracování i ke sterilizování. Lusky jsou zdrojem vlákniny, železa, zinku, vápníku, draslíku, vitamínu C a vitamínů skupiny B. Fazole jsou doporučovanou potravinou při redukčních dietách, působí močopudně, posilují srdce a krevní oběh. Díky těmto  jejím vlastnostem našly široké uplatnění v kuchyni.

 

Výška rostliny

Rostlina vyžaduje z důvodu velikosti lusků oporu.

 

Plod

Plodem jsou až 1 m dlouhé, rovné nebo mírně prohnuté lusky jednobarevné nebo žilkované. Semena mají různý tvar, velikost i zbarvení, nejčastěji jsou ledvinovitá až klínovitá.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, lehčí písčitohlinitou propustnou půdu s dostatkem humusu a vápníku, dostatečnou pravidelnou zálivku a občasné přihnojení hnojivem s obsahem dusíku. Nesnáší kyselé půdy.

 

Výsev

Vyséváme od května do července, pokud teplota půdy neklesá pod 10°C, do hnízd po 3 - 4 semenech do hloubky 6 – 8 cm. Spon výsevu 60 x 60 cm, nebo do řádků vzdálených od sebe 30 - 40 cm. Vzdálenost v řádku by měla být cca 20 - 25 cm.