Chilli paprička Cayene pepper " Kajenský pepř " 10 SEMEN Zobrazit větší

Chilli Aji Amarillo " 10 SEMEN v balení

S218

Nový produkt

Chilli Aji Amarillo  " 10 SEMEN

Více informací

40 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Aji Amarillo -Vyniká velmi vysokou úrodností a efektním vzezřením rostliny díky velkému množství visících plodů . Amarillo znamená ve španělštině žlutá ,nicméně tato chilli paprička v plné zralosti dozrává do žluto oranžové až oranžové barvy.Aji Amarillo je nejrozšířenější papričkou v peruánské kuchyni díky svému ovocnému aroma.Tvar rostliny je deštníkový,úrodnost nadprůměrná.
 

Výška rostliny

je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek,které ji poskytnete .Pohybuje se běžně v rozmezí 50 - 80 cm.

 

Plod

Špičatý lusk,poměrně pravidelného tvaru dosahující velikosti 6-8 cm žluto oranžové až oranžové barvy,dosahuje pálivosti 30 000 - 50 000 SHU.Stěna silná cca 2 mm. 

 
Nároky 

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště,humózní substrát,dobře zásobený živinami častým přihnojením.Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku,například Kristalon Start ,ledek atd..V době,kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ.Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe.Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev,při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru. 

 
Výsev - Klíčení

před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody.Pro dosažení nejvyšší klíčivosti pro klíčení použijte drcené kokosové vlákno,které je běžně dostupné .Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku .Klíčíme při teplotě okolo 30°.Takto velmi urychlíte klíčení semen,který začínají klíčit již po několika dnech.Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem.

Po zesílení rostlin (narostení 2-4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu.Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.