Chilli Anaheim v Balení 10 semen Zobrazit větší

Chilli Anaheim v Balení 10 semen

Z112

Nový produkt

Chilli Anaheim v Balení 10 semen

Více informací

37 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Paprička Chilli Anaheim (Capsicum annuum) má svůj původ v Novém Mexiku. Proto jsou někdy též známé pod názvem New Mexiko papriky. Svojí pálivostí se řadí k mírně pálivým odrůdám. Dosahuje příjemné pálivosti od 500 do 2 500 SHU. Je velice oblíbená v mexické kuchyni. Velice dobře se hodí do omáček, polévek i na nakládání. Protože jsou plody velké, měkké a sladké jsou velice oblíbené pro přípravu plněných paprik.

 

Výška rostliny

je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které ji poskytnete. Pohybuje se v rozmezí 50 – 70 cm.

 

Plod

Plody jsou kvalitní velké lusky, dlouhé 10 až 15 cm, asi 5 cm široké, jen mírně pálivé, dozrávající ze zelené do červené barvy. Doba zrání je přibližně 70 až 90 dní.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice  je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.

 

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, který začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých  lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení u této chilli papriky může trvat i déle než měsíc. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.