Kaktus Acanthocalycium ferrari WR 572 v Balení 20 semen Zobrazit větší

Kaktus Acanthocalycium ferrari WR 572 v Balení 20 semen

K6

Nový produkt

Kaktus Acanthocalycium ferrari WR 572 v Balení 20 semen

Více informací

35 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Acanthocalycium ferrari WR 572 je kaktus pocházející z Argentiny, z provincie Tucuman, severně od Santa Maria, kde roste ve vyšce okolo 3 000 m n. m. Je pojmenován podle argentinského sběratele kaktusů Otmara Ferrariho. Má kulovitý, až mírně protáhlý kmen, obvykle nerozvětvený, zelený nebo šedavě zelený, dorůstající velikosti 12 cm, s 18 zaoblenými žebry, v místě areoly mírně zesílené. Oválné areoly jsou vzdáleny 15 – 20 mm a nesou 6 - 12 okrajových trnů a 1 - 4 centrálních, jež jsou zbarveny rohovinově, hnědě až černě, všechny s délkou 20 mm. Nádherné květy nejčastěji červené, někdy oranžově červené nebo karmínové o velikosti cca 5 cm jsou u květní trubky porostlé jemnými vlasy a někdy i tenkými štětinkami. Z květů se tvoří oválný plod s trnitými šupinami, přibližně 1 cm dlouhý. Semeno kulovité, černé, asi 1 mm velké.

 

Výška rostliny

Dosahuje výšky i šířky 12 cm.

 

Květ:

Červené, někdy oranžově červené nebo karmínové květy o velikosti 5 cm jsou u špiček šupin zabarveny červeně, přecházejíc do tmava.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 8°C i níže k nule. Krátkodobě mrazuvzdorný do -12°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.