Kaktus Acanthocalycium munitum WR 772 dlouhé trny Balení obsahuje 20 semen Zobrazit větší

Kaktus Acanthocalycium munitum WR 772 dlouhé trny Balení obsahuje 20 semen

K9

Nový produkt

Kaktus Acanthocalycium munitum WR 772 dlouhé trny Balení obsahuje 20 semen

Více informací

30 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

Popis

Acanthocalycium munitum WR 772 dlouhé trny je kaktus pocházející ze severovýchodní Argentiny, z provincie Catamarca, ve středních polohách kolem Cerro Zorrito. Má kulatý tvar, zřídka se dvěma nebo více těly, veliký cca 10 cm v průměru a výškou 15 – 20 cm. Barva je světlá až tmavě šedozelená. 9 – 15 žeber nese na jedné aerole přibližně 9 roztažených, zahnutých a vzájemně propletených, hnědých trnů s tmavou špicí. Nádherný květ, asi 5 cm dlouhý i široký, nejčastěji sytě oranžový, ale může být i žlutý, růžový nebo červený.

 

Výška rostliny

Dosahuje výšky 15 - 20 cm a 8 - 10 cm v průměru.

 

Květ

Nálevkovitý, asi 5 cm dlouhý i široký, nejčastěji sytě oranžový, ale může být i žlutý, růžový nebo červený.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12°C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -12°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.