Kaktus Acanthocalycium směs druhů v balení 20 semen Zobrazit větší

Kaktus Acanthocalycium směs druhů v balení 20 semen

K10

Nový produkt

Kaktus Acanthocalycium munitum WR 772 dlouhé trny Balení obsahuje 20 semen

Více informací

30 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin.

 

 

Popis

Rod Acanthocalycium byl popsán původně pro 9 druhů z Argentiny, které byly dříve zařazovány do rodu Echinopsis. Jméno rodu je složeno z řeckého akantha, což znamená trn a z latinského calyx v překladu kalich. Tyto obvykle solitérní rostliny jsou kulovité až protáhlé, se zploštělým vrcholem, bledě až tmavě zelené barvy, s četnými žebry. Areoly, obvykle žlutohnědé barvy, nesou 10 - 20 pružných žlutohnědých trnů (u starších rostlin šedých). Nálevkovité či zvonovité květy, otevřené během dne, se pohybují od bílé přes oranžovou, růžovou až po fialové odstíny. Plody jsou tvrdé, kulovité, v průměru asi 1 cm. Semena hnědá až černá.

 

Výška rostliny

Může dosáhnout výšky až 60 cm.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 5 - 12°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.