Kaktus Astrophytum ornatum var. virens Balení obsahuje 10 semen Zobrazit větší

Kaktus Astrophytum ornatum var. virens Balení obsahuje 10 semen

K19

Nový produkt

Kaktus Astrophytum ornatum var. virens Balení obsahuje 10 semen

Více informací

30 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Astrophytum ornatum var. virens je neméně krásná varianta Astrophytum ornatum, od které se liší tmavě zeleným tělem bez, nebo s jen velmi málo bílými vločkami. Tělo je u mladých rostlin kulovité, s věkem se protahuje do válce. Rovných nebo častěji spirálovitých žeber bývá 5 - 8 (nejčastěji 8). Trny jsou centrální a radiální - jeden centrální trn a 5 - 10 radiálních 2 - 4 cm dlouhých, jantarově žlutých, které časem mění barvu na hnědou a šedou. Květy jsou velké, citronovožluté.

 

Výška rostliny

Tento kaktus může mít výšku 30 – 120 cm (nebo i více) a šířku 15 - 30 cm.

 

Květ

Na vrcholu kaktusu se tvoří velké citronovožluté květy, které mají 7 - 12 cm v průměru.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12°C. Krátkodobě v suchu mrazuvzdorný do -12°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek). Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.