Kaktus Aylostera flavistylus v balení 10 semen Zobrazit větší

Kaktus Aylostera flavistylus v balení 10 semen

K23

Nový produkt

Kaktus Aylostera flavistylus  v balení 10 semen

Více informací

30 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Balení obsahuje 10 semen

 

Popis

Aylostera flavistylus je úchvatný soliterní Bolívijský kaktus, pojmenován podle výrazné, žluté čnělky (flavistylus = žlutá čnělka). Tělo bývá kulovité s krátkým, měkkým, bílým řepovitým kořenem, epidermis zelená. Spirálovitě stočených žeber může být 15 – 27. Tuberkula jsou 4 – 6 mm vysoká a na bázi 4 – 5 mm široká. Podlouhlé areoly mají nažloutlou, později bíle plstnatou barvu. Jemné, téměř rovné trny, taktéž nažloutlé, se později stávají bílými. Radiálních trnů bývá 15 – 22, směřují stranou, centrální jsou velmi podobné, ale směřují kolmo. Nádherné květy rozkvétají oranžově.

 

Výška rostliny

Kaktus je přibližně 4 - 5 cm vysoký i široký.

 

Květ a plod

Postranní, oranžové květy 3 - 4 cm v průměru se mění na kulovité, světle zelné plody 5 - 7 mm široké.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12°C. Krátkodobá mrazuvzdornost je -4°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek). Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.