TRACHYCARPUS FORTUNEI " 6 SEMEN Zobrazit větší

100 semen Palma Trachycarpus Fortunei Zvýhodněná nabídka

Z121

Nový produkt

100 semen Palma Trachycarpus Fortunei Zvýhodněná nabídka

Více informací

173 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Palma trachycarpus fortunei je mrazuvzdorná až do – 20°C. V našich podmínkách svojí mrazuvzdorností je předurčena pro přímou zahradní výsadbu. Pyšní se velkými, leskle zelenými listy s téměř okrouhlou čepelí. Řapíky dosahují délky cca 40 – 90 cm. 
Kmen této palmy je pokryt četnými dlouhými vlákny, které se svým vzhledem podobají konopí (od toho palma konopná). Je ze všech venkovních mrazuvzdorných palem druhá nejodolnější,  snáší teploty až do – 20°C.  Tyto palmy jsou velmi nenáročné, v nádobách díky omezenému prostoru dosahujímenší  velikosti v závislosti na velikosti nádoby.Volně vysazené při optimálních podmínkách až 15 metrů. 

Díky ukončené stratifikaci se délka klíčení snižuje přibližně o 2 měsíce.
 
 
Nároky

Stanoviště by mělo být osluněné, půda dobře drenážovaná.

Zálivka- v létě vydatná,přiměřeně dle velikosti jedince, v zimě u volně vysazených 1x za měsíc (při absenci sněhu a v nemrazivých dnech), u palem v nádobách jen tak, aby nevyschl kořenový bal.

Hnojení – květen až září jedenkrát za 14 dní. Hnojením kapalnými hnojivy doplníte živiny téměř okamžitě. Pravidelným doplňováním důležitých látek podpoříte nejen její růst, ale ovlivníte i mrazuodolnost.Od srpna je vhodné užití hnojiv s větším obsahem draslíku,který způsobuje vyzrávání roslinných pletiv.

Zazimování:mrazuvzdornost u volně vysazených rostlin je až – 2O °C,v nádobách do -5°C.Nejdůležitější je zabránit opakujícímu se tání a zamrzání deště a sněhu v „srdíčku“ rostliny. Suchý mráz snáší totiž mnohem lépe, než-li vlhké chladno.Proto je nutné zakrytí koruny např. netkanou textilií.
Mrazuvzdornost u palem v přenosných nádobách jen do –5 °C, uskladňujte nejlépe na světlém místě, důležité je větrat!!!