Rebarbora " 20 semen Zobrazit větší

Rebarbora " 20 semen

S730

Nový produkt

Rebarbora " 20 semen

Více informací

29 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Rebarbora (Rheum) neboli Reveň  pocházející původně z Číny  je víceletá rostlina větších rozměrů,  nenáročná na pěstování. Na jednom místě vydrží  růst až 10 let. Pod zemí je ukryt mohutný oddenek s vedlejšími kořeny a hlízami. Její velké zvlněné pětilaločnaté listy jsou dlouhé až 1m. Barva řapíků listů se pohybuje ve spektru od zelené až po sytě červenou. Vítečnou osvěžující chuť řapíkům dodává kyselina jablečná a kyselina citronová.

Tato velice kulinářsky ceněná zelenina je nejčastěji používána v kuchyni jako náplň do koláčů a knedlíků, na kompoty, marmelády a ovocné polévky. Ke konzumaci se používají pouze tepelně upravené řapíky ( listy obsahují jedovaté látky), které se musejí před použitím řádně sloupat. Jídla z rebarbory je vhodné konzumovat maximálně 2 x týdně. Při častějším použití hrozí podráždění zažívacího ústrojí.

Konzumace rebarbory má pozitivní vliv na pokožku, vlasy a také zažívání. Doporučuje se především při zácpě. Taktéž zbavuje tělo škodlivých mikroorganismů a posiluje nervy, kosti i svaly. 

 

Nároky

Rebarbora nevyžaduje pro pěstování žádné zvláštní podmínky. Nejlépe se jí daří ve středně těžkých prohnojených půdách bohatých na vápník. Rebarbora raší poměrně brzy, proto je dobré odlamovat řapíky postupně. 

 

Výsev a klíčení

Semena vysévejte v březnu až dubnu do nádoby s propustným substrátem velmi mělce pod povrch. Klíčí při teplotě okolo 20-25°C. Vlhkost zajišťujte rosením povrchu substrátu. Doba klíčení 15-20 dní. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesaďte do sadbovačů vždy po 3-5 malých rostlinkách. Na stanoviště rostliny vysazujeme v květnu.