Nejprodávanější produkty

Chilli Chocolate Habanero " 10 SEMEN Zobrazit větší

Chilli Chocolate Habanero " 10 SEMEN v balení

S208

Nový produkt

Chilli Chocolate Habanero " 10 SEMEN

Více informací

35 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Paprička Habanero Chocolate má velmi atraktivní plody. Dosahuje velmi vysoké pálivosti pálivostI až 450 000 SHU (jednotek pálivosti Scoville Heat Units).

 

Výška rostliny

je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek,které ji poskytnete .Pohybuje se běžně v rozmezí 30 -80 cm.

 

Plod

lusk kulovitého někdy protáhlého, velmi nepravidelného tvaru,hnědo -červené barvy, dosahující velikosti cca 3-6 cm.Stěna plodu je masitější, silná 2-3 mm.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště,humózní substrát,dobře zásobený živinami častým přihnojením.Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku,například Kristalon Start ,ledek atd..V době,kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ.Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe.Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev,při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.


Výsev - Klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody.Pro dosažení nejvyšší klíčivosti pro klíčení použijte drcené kokosové vlákno,které je běžně dostupné .Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku .Klíčíme při teplotě okolo 30°.Takto velmi urychlíte klíčení semen,který začínají klíčit již po několika dnech.Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem.

Po zesílení rostlin (narostení 2-4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu.Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.