Nejprodávanější produkty

Chilli de Arbol " 10 SEMEN Zobrazit větší

Chilli de Arbol " 10 SEMEN v balení

S209

Nový produkt

 Chilli de Arbol  " 10 SEMEN

Více informací

40 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Popis

Chilli de Arbol, paprička známá jako „ptačí zobák“ s pálivostí 15 000 – 30 000 SHU  je základní složkou pokrmů mexické kuchyně. Je často oblíbenou součástí salsy, ale přidává se i do  polévek, gulášů, omáček apod. Úzké dlouhé papričky se jako sušené hodí na dekoraci věnců.

 

Výška rostliny

je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete  a od podmínek, které rostlině poskytnete . Běžně se pohybuje přibližně kolem 40 - 60 cm.

 

Plod

Plodem jsou lusky rostoucí na dřevnatých stoncích  o délce kolem 5 – 8 cm a šířce přibližně 1 cm, zrající ze zelené do jasně červené barvy. Doba zrání je 80 – 90 dní. 

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice  je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.

 

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti pro klíčení použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30°.Takto velmi urychlíte klíčení semen, který začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem.

 

Po zesílení rostlin (narostení 2-4 pravých  lístků) vysaďte do výživného substrátu.  Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.